Camises pels Macips d’Arenys / fetalpais.cat

Aquest any Els macips estrenen camises!!! Fetalpais ha tingut el plaer de fabricar-les, 300 camises que cada 16 d’agost, diada de Sant Roc, els macips i les macipes, vestits de blanc i amb faixa vermella, passen pels carrers i les cases d’Arenys de Mar tot ruixant-los amb l’aigua perfumada que surt de les almorratxes –recipient de vidre amb quatre brocs ornats amb branques d’alfàbrega–. Al so contagiós del flabiol i del tamborí, i cridant arreu “Sant Roc gloriós”, recorden com el sant ens va deslliurar de l’epidèmia de la pesta, a les darreries del segle XVI.

 

els_macips

Castellers de Berga / Fetalpais.cat

Els #Castellers de Berga van signar, dissabte 19, la millor actuació dels seus dos anys de vida. L’actuació somiada. Va ser a la diada del 2n aniversari, acompanyats per Moixiganguers d’Igualada i els padrins Castellers de Sabadell. En una tarda xafogosa d’estiu, la Plaça Sant Pere va ser l’escenari on els berguedans van realitzar una actuació espectacular. Després dels dos pilars de 4 d’entrada, van descarregar el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 7 de 7. Per acabar-ho d’arrodonir, per primera vegada, els berguedans van descarregar dos pilars de 5 simultàneament. El 5 de 7 també era la primera vegada que el descarregaven. L’alegria de la colla era més que justificada.

Els Castellers d’Andorra comencen a caminar /fetalpais.cat

Els castellers d’Andorra van fer ahir el primer assaig amb faixes i mocadors nostres, En Jordi i en Julià treballen per aconseguir fer realitat un somni, que Andorra sigui seu de Colla Castellera.

El treball i la perseverància han fet que el creixement d’aquesta colla sigui a dia d’avuí un inici per estar certament orgullòs.